Stolkse boeren
Eminence Grise
The Dutch Farmer
Chevrano
Dilano
Holland Delta
Royal Delta
Holland Tradition
Roemer
Pradera

Passion for quality!

Discover more...

Stolkse boeren

Onze Stolwijkse boerenkaas wordt door onze boeren met liefde voor hun vak geproduceerd. Stolkse Boeren kazen zijn traditioneel handgemaakt uit weidemelk. Ook in een tijd van moderne technologieën blijft het maken van Stolkse Boeren puur vakmanschap. Door het authentieke recept en de traditionele manier van rijpen creëert Stolkse Boeren zijn eigen unieke smaak!

Deze boerderijkaas is - na circa 3 tot 4 maanden rijpen - lactose- en glutenvrij en wordt geproduceerd in Stolwijk, dichtbij de stad Gouda. Stolkse Boeren is verkrijgbaar van licht belegen tot extra belegen, in een aantal bijzondere smaken, zoals olijf-tomaat, fenegriek en truffel.

Stolkse kaas is ook bekend onder de naam Goudse kaas. In Gouda, waar in de 17e eeuw de Kaaswaag werd gebouwd op het Marktplein, worden nog wekelijks Goudse kaasmarkten gehouden, die lang bekend stonden als de Stolkse kaasmarkt.

Eminence Grise

Eminence Grise: het beste van twee kaaslanden bij uitstek! De Eminence Grise wordt op Hollandse bodem gemaakt. Vervolgens geaffineerd in een Franse grot. Een unieke plek, waar een ideaal klimaat zorgt voor een perfecte, natuurlijke rijping. Zo krijgt deze bijzondere kaas een smeuïge, volle smaak. De naam zegt het al: Eminence Grise, onbetwiste leider op het gebied van grotgerijpte kazen. Geniet ervan bij de borrel, maar Eminence Grise is ook heerlijk als ingrediënt in vele gerechten of op brood. Een unieke rijping, want bedenk: ‘Youth is the gift of nature, but age is a work of art!’.

The Dutch Farmer

The Dutch Farmer, een oer-Hollands natuurproduct, traditioneel handgemaakt uit weidemelk. The Dutch Farmer is ambachtelijk en puur vakmanschap. In een tijd van moderne technieken is en blijft boerenkaas maken nog ouderwets handwerk.

The Dutch Farmer wordt geproduceerd in Stolwijk, dichtbij de stad Gouda. Deze heerlijke kaas is verkrijgbaar van jong belegen tot extra oud.

Een traditie die wij koesteren en waar we trots op mogen zijn!

Chevrano

Chèvrano, een zeer smakelijke, ambachtelijke geitenkaas, wordt al jarenlang op traditionele wijze gemaakt. Daarna rijpen de Chèvrano kazen in het kaaspakhuis van Van der Heiden Kaas op onbewerkte houten planken door tot ze die perfecte smaak hebben. De kazen worden voortdurend door de kaasmeester met de hand gekeerd, totdat deze de hoogwaardige kwaliteit van Chèvrano hebben bereikt. Het assortiment Chèvrano geitenkaas is verkrijgbaar in een breed scala aan smaken en leeftijden. Van verse, zachte kaas tot een heerlijke belegen en oude, harde kaas, allemaal uniek en natuurlijk gerijpt.

De voordelen van geitenmelk zijn bekend. De kaas behoudt al zijn eigenschappen en vitaminen. Daarbij is Chèvrano geitenkaas een goed alternatief voor mensen met koemelkallergie.

Deze bijzondere en ambachtelijk gemaakte geitenkazen zijn verkrijgbaar in meerdere smaken, zoals hot-Chili, Italy, honing, brandnetel, lavendel en fenegriek. Eet deze heerlijke geitenkaas bij het ontbijt, de lunch of verwerk het in een gerecht voor het diner. Daarbij is het een uitstekende keuze voor bij de borrel.

Dilano

Dilano is een echte lekkere 50+ kaas. Een mooie, jonge kaas met een rijke romige smaak. Dilano is verkrijgbaar in een groot aantal bijzondere smaken, zoals hot-Chili, tuinkruiden, brandnetel, knoflook, olijf-tomaat, walnoot, mosterd, fenegriek, komijn, peper, rode en groene pesto, truffel, pompoen en lavendel. Kortom, een eerste klas kaas, bijzonder geschikt voor bij de borrel. Uiteraard vanwege die bijzondere smaken, maar ook door de kleur die de kaas heeft gekregen. Je maakt zo een eigen schilderspalet. Een geliefde kaas die internationaal wordt gewaardeerd door echte kaasliefhebbers, die – naast een uitstekende kwaliteit - ook eens iets bijzonders willen.

En heeft u zelf ideeën over een bepaalde smaak? Bespreek het met ons en zo komen we mogelijk tot een klantspecifieke nieuwe kaas.

Holland Delta

Holland Delta is onze premium Gouda kaas. Met dit assortiment bieden wij volumes met een uitzonderlijke kwaliteit. Onze kaasmeester volgt dagelijks het rijpingsproces. Van ronde Gouda wielen van 5 kg en 12 kg naar rechthoekige kaas, van mild romig tot hard gerijpt. Maak uw wensen bekend en wij leveren het. Het meest populair zijn de 12 kg jonge kazen, die over de hele wereld worden verkocht. Daarnaast de 5 kg ronde Gouda kaasjes, van jong tot oud, die veel aftrek vinden bij buitenlandse supermarkten. Door de verschillende labels hebben de kazen allemaal een eigen uitstraling, waarmee de herkenbaarheid wordt vergroot.

De meeste Holland Delta producten zijn lactose- en glutenvrij. Onze Holland Delta range is verkrijgbaar van jong tot belegen, als een 1-, 2- en 3-jaar natuurgerijpte kaas. Deze premium Gouda kaas kan worden geleverd in verschillende smaken. Onder dit assortiment valt tevens een Maasdammer 45%, die een wat zoetere en nootachtige smaak heeft, en een Maasdammer geitenkaas.

Royal Delta

De Royal Delta is een wat vettere kaas (52%) met een eigen receptuur, waardoor het een unieke smaak krijgt. Deze speciale en bijzonder uitziende kaas is gerijpt op hogere temperaturen van 16 °C met een hoge vochtigheidsgraad. Hierdoor ontstaat een romige, wat zoete kaas. Er is een variëteit in smaken, zoals de Royal Delta Green met een smaak van klaverhoning, de Royal Delta Brown, die half belegen is met een zoete smaak, en de extra gerijpte Royal Delta Black.

Holland Tradition

Holland Tradition is een bijzondere en in-house ontwikkelde productrange, die een kleine hoeveelheid plantaardig vet bevat. Ondanks deze minimale toevoeging heeft de Holland Tradition eenzelfde smaak als de traditionele Gouda kaas. Ons assortiment Holland Tradition vult hiermee het gat voor klanten die te maken hebben met invoerrechten voor kaas. Elk land heeft zijn eigen wetgeving met betrekking tot de rechten bij invoer. Deze moet altijd eerst worden gecontroleerd. Door deze receptuur kan Holland Tradition vrij worden geïmporteerd, zonder problemen met de invoerrechten.

De milde Holland Tradition is verkrijgbaar in een rode en in een groene pesto variant. Daarnaast is er een Swiss Tradition verkrijgbaar, die mild is en een wat zoetige notensmaak heeft. Van de Holland Tradition is tevens een kaasspread verkrijgbaar.

Roemer

Er is Gouda en er is Roemer. Roemer is gemaakt van de melk van koeien, die in het open veld grazen in de polders van Noord-Holland. Alleen deze weidemelk is goed genoeg voor onze Roemer. Roemer wordt volgens een traditioneel recept geproduceerd in een kleine kaasmakerij in de provincie Noord-Holland. Daarna volgt het rijpingsproces. Na een jaar gerijpt te hebben in het moderne, geconditioneerde kaaspakhuis aan de Beneluxweg, worden de kazen op een natuurlijke wijze doorgerijpt in het ambachtelijke kaaspakhuis in de Nieuwstraat te Bodegraven. Door rijping op een traditionele manier, creëert elke Roemer kaas zijn eigen specifieke smaak.

Roemer is verkrijgbaar in een brede range van jonge kaas tot extra gerijpte en extra oude kaas, die ten minste 18 tot wel 36 maanden natuur gerijpt is. Er is een Roemer 48% verkrijgbaar en tevens een Roemer Light-variant welke 35% vet bevat.

Pradera

Pradera is een geweldig smakelijke Nederlandse kaas voor iedereen die houdt van de Italiaanse levensstijl. De zichtbare zout- en eiwitkristallen geven onze Pradera zijn zoet-pikante smaak. Temperamento Italiano!

De Pradera is in twee varianten leverbaar: de Pradera Maturo en de Pradera Originale. De Maturo is een lichtgerijpte kaas, waarin de eerste rijpingskristallen te zien zijn. De Originale is wat verder doorgerijpt, waardoor de smaak meer intens is.