Stolkse boeren
Eminence Grise
The Dutch Farmer
Chevrano
Dilano
Holland Delta
Royal Delta
Holland Tradition
Roemer
Pradera

Passion for quality!

Discover more...

Stolkse boeren

De Stolkse Boeren is een boerenkaas uit de omgeving van Stolwijk. Deze heerlijke boerenkaas wordt door onze boeren van verse rauwe weidemelk uit eigen koeien vervaardigt. Dankzij het authentieke recept en de natuurlijke manier van rijping op houten planken creëert de Stolkse Boeren zijn eigen unieke smaak.

(meer…)

Eminence Grise

De grottenkaas van Van der Heiden luistert naar de naam Eminence Grise. De naam zegt het al: Eminence Grise, onbetwist leider op het gebied van grotkazen.

In de Eminence Grise komt het beste van twee kaaslanden samen. Deze kaas wordt namelijk op Hollandse bodem gemaakt. Het affineren gebeurt vervolgens in een Franse grot. Dankzij het natuurlijke rijpingsklimaat van deze unieke locatie krijgt de kaas een bijzonder smeuïge en volle smaak.

(meer…)

The Dutch Farmer

The Dutch Farmer, een oer-Hollands natuurproduct, traditioneel handgemaakt uit weidemelk. The Dutch Farmer is ambachtelijk en puur vakmanschap. In een tijd van moderne technieken is en blijft boerenkaas maken nog ouderwets handwerk.

The Dutch Farmer wordt geproduceerd in Stolwijk, dichtbij de stad Gouda. Deze heerlijke kaas is verkrijgbaar van jong belegen tot extra oud.

Een traditie die wij koesteren en waar we trots op mogen zijn!

Chevrano

Chèvrano: Een Hollandse geitenkaas, verkrijgbaar in vele leeftijden en smaken: Jong belegen, belegen of oude geitenkaas; gecombineerd met fenegriek, chilipeper, Italiaanse kruiden, brandnetel, lavendel of honing.

(meer…)

Dilano

Dilano kruidenkaas: een verrassende combinatie van romige 50+ kaas en heerlijke ingrediënten.

Dankzij het brede assortiment aan smaakcombinaties heeft iedereen wel een eigen favoriet; citroen, pesto, truffel, pompoen, lavendel, peper, brandnetel, olijf-tomaat of komijn; Dilano sluit altijd aan bij uw voorkeur.

(meer…)

Holland Delta

De Holland Delta is onze premium Gouda kaas welke wij voornamelijk gebruiken als export kaas. Dankzij de uitstekende, constante kwaliteit van de Holland Delta kunnen wij grote volumes van exceptionele kwaliteit bieden.

(meer…)

Royal Delta

De Royal Delta is een wat vettere kaas (52%) met een eigen receptuur, waardoor het een unieke smaak krijgt. Deze speciale en bijzonder uitziende kaas is gerijpt op hogere temperaturen van 16 °C met een hoge vochtigheidsgraad. Hierdoor ontstaat een romige, wat zoete kaas. Er is een variëteit in smaken, zoals de Royal Delta Green met een smaak van klaverhoning, de Royal Delta Brown, die half belegen is met een zoete smaak, en de extra gerijpte Royal Delta Black.

Holland Tradition

Holland Tradition is een bijzondere en in-house ontwikkelde productrange, die een kleine hoeveelheid plantaardig vet bevat. Ondanks deze minimale toevoeging heeft de Holland Tradition eenzelfde smaak als de traditionele Gouda kaas. Ons assortiment Holland Tradition vult hiermee het gat voor klanten die te maken hebben met invoerrechten voor kaas. Elk land heeft zijn eigen wetgeving met betrekking tot de rechten bij invoer. Deze moet altijd eerst worden gecontroleerd. Door deze receptuur kan Holland Tradition vrij worden geïmporteerd, zonder problemen met de invoerrechten.

De milde Holland Tradition is verkrijgbaar in een rode en in een groene pesto variant. Daarnaast is er een Swiss Tradition verkrijgbaar, die mild is en een wat zoetige notensmaak heeft. Van de Holland Tradition is tevens een kaasspread verkrijgbaar.

Roemer

Het geheim van onze Roemer ligt in de uitgestrekte polders van Noord-Holland. Koeien die hier grazen geven namelijk weidemelk die van nature romiger is dan melk die ergens anders vandaan komt.

Deze unieke weidemelk wordt gepasteuriseerd om vervolgens, naar authentiek recept, vervaardigd te worden tot Roemer kaas.

Het affineren van de kaas gebeurt in ons moderne pakhuis. Hier wordt de kaas op onbewerkte houten planken gelegd, eens in de zoveel tijd gekeerd en waar nodig extra behandeld. Dit alles gebeurt onder toeziend oog van onze kaasmeesters, welke het rijpingsproces op dagelijkse basis volgen.

Nadat de kaas door het rijpen zijn perfecte smaak heeft bereikt kan deze worden geleverd aan de afnemer. De kaas is vanaf 6 weken oud tot ongeveer 36 maanden oud leverbaar. De afnemer bepaald zodoende wat voor hem de perfecte smaak is.

(meer…)

Pradera

Pradera is een geweldig smakelijke Nederlandse kaas voor iedereen die houdt van de Italiaanse levensstijl. De zichtbare zout- en eiwitkristallen geven onze Pradera zijn zoet-pikante smaak. Temperamento Italiano!

De Pradera is in twee varianten leverbaar: de Pradera Maturo en de Pradera Originale. De Maturo is een lichtgerijpte kaas, waarin de eerste rijpingskristallen te zien zijn. De Originale is wat verder doorgerijpt, waardoor de smaak meer intens is.