PERSBERICHT

Bodegraven (NL) – Maart 2019

 

Van der Heiden Kaas neemt Fromagerie Brigitte over

‘Hollandse én Franse kazen, een smaakvol geheel’

Familiebedrijf Van der Heiden Kaas, distributeur van vele ambachtelijke kazen, heeft per 1 februari jl. Fromagerie Brigitte overgenomen. Hiermee is het assortiment verder verbreed. Naast de bijzondere kwaliteit van Hollandse kazen in vele smaken, brengt de overname van Fromagerie Brigitte, gespecialiseerd in het importeren van Franse kaas, ook de Franse kaas in het aanbod van Van der Heiden Kaas.

Internationaal groothandel Van der Heiden Kaas uit Bodegraven (NL) biedt een brede range van kaasmerken, zoals de echte Hollandse kazen uit Stolwijk, Gouda, Edam en Maasdam. Er worden commodities geleverd, van jonge kaas tot extra gerijpte en extra oude kaas, maar tevens kaasspecialiteiten met vele bijzondere smaken, met ‘passion for quality’. Een voorbeeld is de Dilano, verkrijgbaar in hot-Chili, tuinkruiden, brandnetel, knoflook, olijf-tomaat, walnoot, mosterd, fenegriek, komijn, peper, rode en groene pesto, truffel, pompoen en lavendel. Maar we kunnen veel meer bijzondere kazen aanbieden en blijven ons ontwikkelen en verdiepen in de vraag van de klant. Daarbij wordt op de markt brengen van noviteiten niet geschuwd, getuige de laatste, succesvolle ontwikkeling van de Dilano Black Lemon. Een opvallende kaas in smaak en kleur.

stolkse-boeren-12kg-OV
dilano-black-lemon

Best of both
Nederland is een kaasland bij uitstek, maar ook Frankrijk staat bekend als een land met een rijke ervaring in het maken en rijpen van kaasspecialiteiten. Van der Heiden Kaas heeft nu het beste van twee echte kaaslanden bijeengebracht, door overname van Fromagerie Brigitte. Fromagerie Brigitte is gespecialiseerd in het importeren van Franse kaas en wel het in bijzonder de grotgerijpte kaas. De Griskaas wordt in Nederland geproduceerd en in Frankrijk in een grot geaffineerd.

grisse

‘Gris’, maar kleurrijk in smaakbeleving
Griskaas profiteert van de ideale omstandigheden in een grot om de kaas te laten rijpen. Zo bereikt de kaas na een aantal maanden de perfecte rijping en kan hij zijn volle smaak ontwikkelen. ‘Gris’ van kleur, maar kleurrijk in smaakbeleving.

Nieuwsgierig?
Door deze overname kan Van der Heiden Kaas u als klant nog beter van dienst zijn wat betreft de kennis van kaas alsmede de uitbreiding van uw kaasassortiment. Brigitte Bergmans zal verantwoordelijk blijven voor de activiteiten rondom de verkoop van onder andere de Griskaas. Al nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op. Wij staan klaar om u verder te informeren.

Voor meer informatie of beeldmateriaal:
Van der Heiden Kaas B.V. – Bodegraven – Holland
T: +31 (0)172 61 40 84 – vanderheidenkaas.nl – e-mail: info@vanderheidenkaas.nl

Van der Heiden Kaas
Vele generaties lang werd er op ambachtelijke wijze kaas gemaakt bij de familie Van der Heiden. Inmiddels is Van der Heiden Kaas uit Bodegraven (NL) uitgegroeid van traditionele kaashandel tot internationale groothandel, leverancier en exporteur van meerdere merken, waaronder de Stolkse Boeren, Dilano, Chèvrano, Holland Delta, Royal Delta, Holland Tradition, The Dutch Farmer, Roemer en Grandano.