World Cheese Award competitie 2021:

Grise au Bleu: In de top 3 van alle ingezonden kazen!

Tijdens het International Cheese Festival, dat werd gehouden van 3 tot 6 november jl. in Oviedo, Spanje, vond de World Cheese Award competitie plaats. Gedurende deze internationale kaascompetitie werden 4.079 kaasinzendingen van over de hele wereld door meer dan 250 experts uit 38 verschillende landen beoordeeld op uitstraling, kleur, textuur en bovenal smaak.

Van der Heiden Kaas heeft tijdens deze prestigieuze competitie maar liefst 6 prijzen in de wacht gesleept. Iets om bijzonder trots op te zijn.
(tekst loopt door onder de afbeelding)

SUPER GOLD – Eminence Grise, Tomme Chèvre Grise au Bleu

Hollandse geitenkaas met blauwader, geaffineerd in een Franse grot. Tijdens deze unieke rijpingsperiode van minimaal 6 maanden, ontwikkelt de Grise au Bleu een smeuïg en zoet-pikant karakter. De jury beloonde deze unieke smaak door liefst 97 punten toe te kennen, wat betekent dat de Grise au Bleu zich de nummer 3 van 4.079 ingezonden kazen mag noemen!!

GOLD – Stolkse Boeren Pittig gerijpt

Na 6 maanden rijpen in ons pakhuis, is de smaak van deze boerenkaas licht pittig en daarnaast ook erg romig. Het zuivel blijft zo smeuïg doordat boerenkaas wordt gemaakt van rauwe melk.

GOLD – Stolkse Boeren Extra gerijpt

Na 1 jaar rijpen in ons pakhuis, heeft deze boerenkaas een krachtige, pittige smaak. De structuur van het zuivel wordt verrijkt met eiwitkristallen. Door de rauwe melk is deze boerenkaas, ondanks zijn leeftijd, nog steeds goed snijdbaar.

GOLD – Stolkse Boeren Truffel

Tijdens het kaasmaken heeft de boer zomertruffel aan het zuivel toegevoegd. De korte rijpingsperiode (minimaal 2 maanden), gecombineerd met de intense smaak van zomertruffel, zorgen voor een ware smaaksensatie!

SILVER – Chèvrano Truffel

Jong belegen geitenkaas, verrijkt met zomertruffel. De overweldigende truffelsmaak, gecombineerd met het romige geitenkaaszuivel, zorgt voor een sensationele smaak, die alle tongen losmaakt.

BRONZE – Golden Roemer

Noord-Hollandse kaas, voor minstens 18 maanden op natuurlijke wijze gerijpt. Tijdens deze lange rijpingsperiode ontwikkelt de Golden Roemer een krachtige, pikante smaak, welke wordt versterkt door de zichtbare eiwitkristallen. Ondanks zijn leeftijd is deze oude kaas nog steeds goed snijdbaar.

 

Meer weten over onze prijswinnende kazen? Vul het contactformulier hier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.