Ons verhaal

Van traditionele kaashandel naar internationale groothandel

Vele generaties lang werd er op ambachtelijke wijze kaas gemaakt door de familie Van der Heiden. Deze kaasmakers uit Stolwijk waren bekend om hun uitstekende kwaliteitskaas, de Stolkse Boeren. Stolwijk is omringd door veenweidelandschap en staat daardoor bekend als dé perfecte locatie voor boerenkaas.

In 1973 startte Gijs van der Heiden met het kopen van kazen bij diverse boeren uit de omgeving van Stolwijk, die hij daarna verder op smaak liet doorrijpen.

Inmiddels is Van der Heiden Kaas uitgegroeid van traditionele kaashandel tot internationale groothandel, leverancier van meerdere merken en exporteur. In Bodegraven worden met grote zorg en kennis duizenden kazen gerijpt in het grote, moderne, geconditioneerde kaaspakhuis aan de Beneluxweg. De gemiddelde opslag is 1.200 tot 1.300 ton kaas.

Passion for quality!

Passion for quality
Van der Heiden Kaas is een bedrijf, waar ‘passion for quality’ voorop staat. Die kwaliteit komt tot uiting in alle facetten van de totstandkoming van kaas; van ambachtelijk maken, opslaan, op smaak doorrijpen en behandelen, tot een kwalitatief hoogwaardige levering.

Deze uitstekende kwaliteit wordt gemonitord en gegarandeerd door een hoogwaardig, betrouwbaar kwaliteitssysteem, dat voldoet aan de nationale en internationale eisen.

Onze merken worden wereldwijd gedistribueerd. Dat vereist kennis van de in de betreffende landen geldende wet- en regelgeving op het gebied van hygiëne, transport, voedselveiligheid en etikettering. Daardoor voldoen onze kazen zowel als product als qua uitvoering (verpakking en etikettering) aan alle relevante lokale kwaliteitseisen. Om daar zeker van te zijn worden zowel de productie als de leveringsprocessen steeds getoetst aan de meest recente wettelijke regels.

Daarbij blijft Van der Heiden Kaas zelf ook zoeken naar optimalisering van haar producten en processen. Door deze werkwijze kunnen onze afnemers vertrouwen op de beste kwaliteit kaas, aangeleverd op de meest optimale wijze.

Delicaat proces vraagt hoogwaardige kennis
Het keren en op smaak rijpen van kazen is een delicaat proces. De grote vakkennis, die in die tientallen jaren is opgebouwd, komt tot uiting in de kwaliteit van rijping van de kazen. Van der Heiden Kaas is daarmee uitgegroeid tot een toonaangevende kaasrijperij, die de ambachtelijke en traditionele aanpak sterk inzet. Echter, waar het bijdraagt tot verbetering, wil Van der Heiden Kaas ook de moderniseringsslag niet missen en inmiddels worden er tevens onderdelen van het proces geautomatiseerd.

Wereldwijde levering
De kazen die bij Van der Heiden zijn gerijpt en gereedgemaakt voor de verkoop, worden wereldwijd geëxporteerd. Het familiebedrijf zoekt daarbij in ieder exportland een of meerdere partijen voor een lange-termijnsamenwerking, die een deel van de brede range producten van Van der Heiden Kaas importeert, promoot en daar op de markt brengt. Door een goede relatie op te bouwen met een vaste en betrouwbare vertegenwoordiger zijn de lijnen kort. Daarnaast wordt regelmatig kennis en informatie uitgewisseld. Voordeel voor de partner aldaar is dat hij zich exclusief kan onderscheiden met de kwalitatief hoogwaardige en bijzondere Hollandse kazen van Van der Heiden Kaas.